۱۵ آبان ۱۳۹۱، ۹:۱۱

حل مشکل تصفیه پساب صنایع نساجی توسط محققان کشور

حل مشکل تصفیه پساب صنایع نساجی توسط محققان کشور

پژوهشگران کشور با تولید نانوکامپوزیت روشی را برای جذب آلاینده های آب و تصفیه پسابهای ناشی از فعالیتهای صنایع نساجی ارائه کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، رنگ ها و پیگمنت های راکتیو که در صنایع نساجی به کار می روند به همراه پساب های حاوی سموم کشاورزی، بزرگترین گروه آلاینده‌های محیطی را تشکیل می‌دهند. آزاد شدن این مواد در طبیعت تهدید جدی برای اکوسیستم‌های آبی به شمار می آید.

در میان فتوکاتالیستهای نیمه هادی، تیتانیم دی‌اکساید (TiO2) به دلیل پایداری نوری بالا و غیرسمی بودن کاندیدای مهمی برای استفاده در بسیاری از صنایع به شمار می آیند. ولی به دلیل قرار گرفتن شکاف انرژی این ماده در محدوده ماورا بنفش، کاربرد آن در نور مرئی امکان پذیر نیست.
 
در این راستا با اجرای پروژه ای در دانشگاه صنعتی شریف با همکاری پژوهشگرانی از دانشگاه محقق اردبیلی و پژوهشکده علوم و فناوری نانو، سعی شد تا از طریق سنتز نانو کامپوزیت‌ TiO2 بر پایه‌ کربن شکاف انرژی این ماده را به سمت طول موجهای بلندتر جابه‌جا کنند و فعالیت فتوکاتالیستی آن افزایش دهند.
 
برای این منظور در ابتدا نانوذرات CeO2/TiO2 (تیتانیوم دی اکساید بر پایه کربن) به روش سل ژل و با استفاده از حلال یونی تولید شد. در ادامه نانو کامپوزیت تولید شده بر پایه گرافن تهیه شد.
 
با تهیه این نانو ذرات اثرات آن بر روی تخریب یک نمونه سم کشاورزی ونوعی رنگ نساجی مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد که تولید این نانو ذرات با این روش منجر به ایجاد نانو ذراتی با پایداری حرارتی بیشتر می شود.
 
از مهمترین کاربرد این نانو کامپوزیتها می توان به استفاده در حل مشکلات موجود در تصفیه پسابهای حاصل از صنایع نساجی اشاره کرد.
کد خبر 1735904

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha